Cascada Niagara

Situata in provincia Ontario, ce se intinde de la Marile Lacuri si pana la Golful Hudson, Cascada Niagara este cea mai vestita atractie turistica a tarii.

cascada niagara

Cascada, ce s-a format pe raul Niagara care curge intre Statele Unite si Canada, de la Lacul Erie pana in Lacul Ontario, este considerata drept miracolul natural al continentului.

Potrivit specialistilor, Cascada Niagara s-a format in urma cu 12.000 de ani, cand procesul de retragere al ghetarilor spre zona de nord a determinat scurgerea apei din lacul Erie spre povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester. De atunci, eroziunea a impins usor cascada aproximativ 11 km in amonte, formand defileul Niagara.

Obiectivul este divizat in doua parti de Insula Goat.

Partea mai mare, cea din stanga (canadiana), se numeste Horseshue Falls si are o inaltime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealalta parte, American Falls, din jumatatea dreapta, are o inaltime de 58 de metri si lungimea crestei de doar 320 metri. Controlul americano-canadian asupra Cascadei Niagara a oferit de-a lungul timpului un exemplu de cooperare internationala.

cascada niagara

Uriasul debit al Cascadei Niagara, de circa 5,5 milioane de litri pe secunda, plus panta sa abrupta ii confera raului un mare potential turistic, adunand milioane de vizitatori in fiecare an. Din cauza caderii puternice de apa se formeaza o ceata care, impreuna cu lumina soarelui, dau nastere unui mare numar de curcubee.


Turistii care o viziteaza beneficiaza de parcuri si platforme de vizionare. Unul dintre ele, rezervatia Niagara State Park, a fost infiintat in 1885 si este cel mai vechi parc din zona.

Acesta include un turn de observatie, lifturi care coboara la baza cascadei si de unde se pot face excursii cu barca la baza cascadei americane. De altfel, cascada poate fi vazuta din parcuri situate pe ambele maluri ale raului, din turnuri de observare, din barci, din Insula Goat si de pe podul Rainbow, aflat la mica distanta in aval. De asemenea, turistii pot vizita Pestera Vanturilor, situata in spatele unei perdele de apa langa baza cascadei. Noaptea, cascada este luminata cu reflectoare puternice, multicolore, care ofera turistilor un spectacol unic de culoare si lumina. Anual, Cascada Niagara este vizitata de 15 milioane de turisti din toate colturile lumii.

18 thoughts on “Cascada Niagara”

  1. niagara cuvat ce inseamna apa care tuna este numele pe care americanii la dat casacadei ce constituie o granita spectalculoara intre SUA si canada.

  2. Cascada un *VIS* ceva ce multi nu si pot imagina .Spun asta findca in 2008 am avut acazia sa ma duc in Canada si sa merg la cascada .Iar noaptea i minunata s o vezi cit defrumos este luminata cascada .

  3. e foarte tare cascada as vrea sa fiu in locul oamenilor care locuiesc aproape da ea as merge toata ziua sa o vad si as vrea macar o data in viata mea s-o vad ca-n poze e extrema

  4. super!!! este ceva uimitor. nu am mai vazut asa ceva pana acum. felicitarile mele. alexandra din orlesti, judet valcea

  5. Niagara este “intr-adevar” un park “imens” placut privitorului “vizitator” Prin fascinatia cascadei niagara parcul natural este o splendoare frumusete geonaturala. Merita Vazut. Eu Nu am vazut in realitate. Am vazut numai imagini FOTO. lmi place natura cu a ei frumusete. ln orice loc al lumii estre frumos “pe alocuri”. Sa pretuim tot ce nea lasat “intr-adevar” mama NATURA-la. Frumusetile peisajelor.

  6. Sant in SUA si astept cu nerabdare sa ajung in aprilie s-o vad si eu >Niagara visul meu>>>>>>>

  7. O splendoare dar e la altii nu la noi .Si cand stai si te gandesti ce laudarosi santem noi romanii spunand ca frumuseti ca la noi ,nicaeri nu e pe pamant . AIUREA !!!!!!!!!!!!!

  8. Asa o splendoare nu am vazut nici odata in viata mea , voi murii si nu voi avea aceasta posibilitate de a o putea vizita este superba !!!!

  9. Intradevar este splendida, unica in lume (dupa parerea mea).Am revazut-o ieri, fiind rezident in Canada.Iar orasul canadian este foarte frumos.O multime de turisti de toate natiile viziteaza acest minunat colt de pe Terra, unde datorita oamenilor locului turismul este esenta existentei.Ce locuri frumoase sunt in Romania, dar cine sa l-e faca atractive turismului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *