Category Archives: Soarecele de zapada (Microtus Nivalis)

Soarecele de zapada (Microtus Nivalis), Despre soarecele de zapada, unde traieste soarecele de zapada, cu ce se hraneste soarecele de zapada

Soarecele de zapada

soarece de zapada microtus nivalisSoarecele de zapada (Microtus nivalis) are o lungime de 12-14 centimetri si o greutate de doar 40-50 de grame. Are o blana deasa si lunga, coada alba.

Ochii si urechile sunt mari, perii senzitivi de pe cap lungi.

Naste de 2-3 ori pe an cate 3-7 pui in cuiburi captusite cu plante uscate tocate marunt. Traieste pana la 3-4 ani.

Consuma ziua graminee aspre, fructe de merisor, radacini.

Foloseste ca adapost crapaturile din stanci, golurile dintre pietre. Face rezerve mici de hrana pentru iarna, caci umbla de obicei pe sub stratul de zapada dupa lujeri si radacini.

Il gasim in munti la altitudini de 600-2000 de metri, in locuri insorite.