Category Archives: Grangurul (Oriolus Oriolus)

Grangurul (Oriolus Oriolus)

Grangur (Oriolus oriolus)

Lungime 24 cm. Grangurul cuibareste in paduri din regiuni cultivate, preferand arbori cu coroane bogate.

Grangur (Oriolus oriolus)

Foarte sperios, este dificil de zarit, petrecandu-si timpul in varful copacilor.

Pare agitat, adesea in miscare.

Adultul mascul galben stralucitor cu negru, femela si masculul de un an verzui deasupra si albi-galbui cu striatii dedesubt. Zborul, destul de asemanator cu al unui sturz. Cantecul este un fluierat sonor, modulat, cu multe variante – aceeasi pasare variaza, de obicei, detaliile strigatelor. Chemarea masculilor, un simplu “ui-uu”. Strigatul de alarma este aspru, nazal: “che-e” (seamana cu glasul gaitei).

Informatie preluata de la Societatea Ornitologica Romana.