Category Archives: Privighetoarea de balta (Acrocephalus melanopogon)

Privighetoarea de balta (Acrocephalus melanopogon)

Privighetoarea de balta (Acrocephalus melanopogon)

Lungime 12 cm. Cuibareste in stufarisuri si mlastini cu vegetatie deasa, adesea in papuris.

Privighetoarea de balta (Acrocephalus melanopogon)

Asemanatoare cu lacarul mic, dar spate mai ruginiu, crestet si tectrice auriculare de culoare mai inchisa care contrasteaza cu spranceana de un alb mai pur, gat alb.

Flancurile si laturile pieptului cu nuante roscate. Spranceana lata, capatul posterior clar delimitat. Uneori isi tine coada usor ridicata.

Adesea canta dintr-un loc vizibil. Cantec asemanator cu al lacarului de stuf, dar putin mai incet si mai vioi, fiind recunoscut prin intercalarea unei serii de note fluierate in crescendo, ca ale privighetorii: “lu-lu-lu-lu”. Strigat de alarma: “trrrt”.

Informatie preluata de la Societatea Ornitologica Romana.