Category Archives: Stiuca (Esox lucius)

Stiuca (Esox lucius), despre stiuca, habitat, cu ce se hraneste stiuca, unde traieste stiuca, stiuca, esox lucius, peste, pesti, ape statatoare, balti, iazuri

Stiuca (Esox lucius)

Ajunge la o lungime de peste un metru, cu o greutate medie de 2-4 kilograme, dar poate depasi si 15 kilograme. Inotatoarea dorsala este mult in spate, deasupra celei anale. Trup lung, gura mare cu dinti puternici, incovoiati spre interior.

Stiuca (Esox lucius)

Se reproduce in februarie-aprilie.

Este cel mai vorace peste de la noi, inghite orice, inclusi pasari si sobolani de apa. Pandeste prada si ataca brusc.

Are o carne slaba, gustoasa. Icrele sunt foarte cautate.

Traieste in apele statatoare si lin curgatoare.